Gewoonlijk wordt Crokinole gespeeld door 2 spelers. De coöperatieve modus voor 4 spelers is ook erg populair wanneer twee teams met 2 spelers tegenover elkaar staan. Er zijn ook regels voor de modus voor 3 spelers.

Het standaard Crokinole-bord is een houten bord met een diameter van 66 cm (26 inch) met een ondiep gat in het midden. Spelers gooien kleine houten schijfjes op het speeloppervlak naar waardevolle posities. Het speelgebied is verdeeld in 3 scorende velden door concentrische cirkels met toenemende waarden naar het midden toe. Er zijn 8 bumpers rond de binnenste cirkel om het moeilijker te maken om de schijven in het middelste gat te tikken. Het buitenste scoringsbestand is verdeeld in vier kwadranten. Spelers kunnen alleen schijven fotograferen vanuit hun kwadrant. De buitenste cirkel is de schietlijn.

Schijven die binnen de scorecirkels landen, zijn 15, 10 en 5 punten waard die van binnenuit naar buiten komen. Een schijf die in het middelste gat valt, is onmiddellijk 20 punten waard voor de speler. Discs die het speelgebied verlaten, zijn 0 punten waard. De schietlijn is ook de rand van het speelgebied (zie afbeelding 1). Spelers tellen hun punten aan het einde van elke ronde.