2de NK crokinole 2vs2 – Utrecht

Het is de tweede keer dat het NK wordt georganiseerd. “In 2019 was de eerste editie en door corona hebben we daarna een jaar overgeslagen.

October 9, 2021

De Nederlandse Crokinole Bond (NCB) bracht deze sport op verschillende vlakken naar een hogere standaard. Zo was het niveau van de twintig teams ongekend hoog en ontbrak het ook niet aan de nodige media-aandacht voor deze tamelijk nieuwe sport. Niemand minder dan Dolf Jansen wilde met eigen ‘vingers’ een potje spelen.
Kijk. Zit en geniet. Dit is crokinole.

Michael van der Putten

Spijkers Met Koppen
BNN VARA 

Het Nederlands Kampioenschap Crokinole staat zaterdag op de agenda. Deelnemers Wouter Rill en Vincent Croes blikken vooruit op de wedstrijd, evenals de voorzitter van de Nederlandse Crokinole Bond: Sjoerd Diemel.

Het NK Crokinole vond zaterdag 9 oktober plaats in Utrecht en er deden twintig teams mee verdeelt over vier poules.

Op het NK crokinole afgelopen weekend zijn The Crooks er niet in geslaagd opnieuw de Nederlandse titel te veroveren. In de halve finale verloren zij met een ruime ‘schuif over’ van de nieuwe kampioen The Roaring Twenties. Ook de drie andere Haarlemse teams reikten niet verder dan de kwartfinale: “Het is nu wonden likken, hard trainen en volgend jaar sterker terugkomen”, reageert Vincent Croes van The Crooks op het verlies.

1e plek: The Roaring Twenties

2e plek: Team Hoenderfabriek

3e NK crokinole 2vs2

Datum

05/11/2022

Contact
Website